diumenge, 9 d’agost del 2015

"L´ARBRE DE LES HISTÒRIES" d´Eulàlia Canal i"ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES"de Maurice Sendak

El passat divendres 5 de juny va tenir lloc la segona trobada del club de lectura infantil de la Pobla de Mafumet.
En aquesta trobada els membres del club van estar comentant la lectura que havien fet durant el mes anterior " LES AVENTURES DE TOM SAWYER" i  " EL PRÍNCEP DELS EMBOLICS".
Els han agradat les lectures, hem comentat les aventures que passa en Tom i el seu amic i hem estat buscant diferent supersticions que encara hi ha gent que hi creu.
En el Príncep dels embolics hem treballat  el tema principal ¨L´ENGANY¨ I també els subtemes ¨LA MENTIDA I EL TREBALL EN EQUIP¨

vaig proposar aquestes altres lectures pels propers clubs de lectura
L´ARBRE DE LES HISTÒRIES



Aquest llibre comença amb una notícia ben preocupant a la premsa de la ciutat de Bufapolls: “Ben aviat les biblioteques desapareixeran. Els llibres seran substituïts per càpsules de lectura.”
Després va venir l’ordre d’enderrocament…I per complicar més les coses, la Nit de Reis, en Jonàs, el bibliotecari troba una nena misteriosa a les portes de la biblioteca. Qui serà aquest personatge misteriós que capgirarà la vida d’en Jonàs?


                                                              L’Eulàlia Canal va néixer a Granollers, el 6 de març de 1963. És autora de literatura infantil, juvenil i poetessa. Psicòloga de professió, ha col·laborat en diferents projectes infantils en el camp de la música i el teatre.
La seva literatura es caracteritza per la humanitat de les històries, la tendresa amb què tracta els personatges i la riquesa del llenguatge.
Va començar la seva vida literària amb un llibre de poemes, Andana blanca, amb el qual va guanyar el Premi Òmnium Cultural 1998.
La seva obra cada cop és mes extensa, alguns dels seus títols mes coneguts són: Les set dents de la PalanganaUn poema a la panxaLa pluja als llavisUn somni dins el mitjó o Un petó de mandarina, amb el qual va guanyar el Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil l’any 2006

ALLÀ ON VIUEN ELS MONSTRES

Castigat sense sopar, en Max inicia una aventura que va de la realitat a la ficció, a través del temps i de l?espai. Un clàssic imprescindible, guardonat amb els premis literaris més prestigiosos.




                              MAURICE SENDAK       Des del 1951 va realitzar més de 90 llibres infantils, una prestigiosa trajectòria per la qual va rebre el 1970 el Premi Andersen i el 1983 el Premi Laura Ingalls Wilder. El 1996 el Govern dels Estats Units li va entregar la Medalla Nacional de les Arts i el 2003 li van concedir el Premi Internacional Astrid Lindgren de Literatura Infantil, juntament amb l'autora austríaca Christine Nöstlinger. Fill d'immigrants jueus d'origen polonès, Maurice Sendak va estudiar Pintura i Dibuix a l'Art Students League de Nova York. Va aconseguir el seu primer treball com a il·lustrador per a All Amèrica Còmics i el 1951 va començar a treballar com a il·lustrador per a l'editorial Harper and Brothers. Va impulsar una autèntica revolució en el panorama literari infantil tant per les idees, la forma com pel contingut dels seus llibres. La crítica especialitzada el definia com a "un dels homes més influents dels Estats Units, perquè donar-li forma a la fantasia de milions de nens és una terrible responsabilitat".

Els Clubs de Lectura Infantil de la Pobla de Mafumet comentarem aquestes lectures el divendres 10 de juliol a les 17:45 el 1r grup i a les 18:45 el segon grup. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada