diumenge, 9 d’agost del 2015

"L´ASSASSINAT DEL PROFESSOR DE MATEMÀTIQUES" de Jordi Sierra I "EL COLOR DE LA SORRA" Elena O'Callaghan i Duch

El passat divendres10 de juliol va tenir lloc la tercera trobada del club de lectura infantil de la Pobla de Mafumet.

En aquesta trobada els membres del club van estar comentant la lectura que havien fet durant el mes anterior "
L´arbre de les històries i Allà on viuen els monstres.

" L´arbre de les històries" És un llibre que ha agradat majoritària ment a tots els nens/es, ja que barreja la fantasia amb la realitat més actual. Està escrit en un llenguatge clar i planer i això ha fet que no els costes gens entrar en la història. Cadascun d´ells ens a fet una proposta de lectura que ells ja han llegit i els agradat molt. 

El proper dia  que serà el 7 d´agost ens portaran aquest llibre i farem intercanvi de llibres.

"Allà on viuen els monstres"

TREBALLEM EL CONTINGUT DE LA LECTURA

Tots tenen ganes de parlar i ens posem a explicar “trapelleries” que hem fet:

La Judit explica que no ens podem riure dels altres, que això és molt lleig i que ella a vegades fa.
L´Oscar diu que algun cop fa enreviar al seu germà petit i llavors els seus pares també s´enfaden, com la mare del Max, però que no el castiguen sense sopar.
La Nora ens comenta que a vegades contesta malament als seus pares i que no està bé.
La Mireia diu que ella a vegades es tira per terra i es clar quan va arreglada la mare també s´enfada, però a ella li agrada estar per terra.
L´Érik explica que moltes vegades es baralla amb el Yerai i el Víctor, ja sap que no està bé, diu que els pares s´enfaden quan passa això.
L´Alba coincideix amb l´Érik, també es baralla amb el Víctor i amb el seu germà,
El Martí diu que ell sempre es porta bé,
………………………………………………………………………………………………………
Els pregunto que hi creuen que passa a l´habitació, si realment s´ha convertit en un bosc, i ells de seguida em contesten que noooooo, que això es fruit de la seva imaginació o potser s´havia quedat adormit i estava somiant.
 Llavors aprofitem per pensar en que ens agradaria a nosaltres que es convertís la nostra habitació.
Ells de seguida comencen a dir :
·         Un parc d´atraccions
·         El Camp Nou amb el Messi
·         El fons del mar

·         Un parc aquàtic i fem aquests dibuixos

i







vaig proposar aquestes altres lectures pels propers clubs de lectura

"L´ASSASSINAT DEL PROFESSOR DE MATEMÀTIQUES" de Jordi Sierra i Fabra

En Flip no sap què fer perquè tres dels seus alumnes s'adonin que les matemàtiques són com un joc. Per això, i perquè no vol suspendre'ls, els proposa que resolguin en grup tot un seguit de problemes.Un bon dia en Flip és assassinat i mor davant mateix del nois! Per poder descobrir i capturar l'assassí del seu professor, el s tres amics han de resoldre un seguit d'enigmes, jocs d'enginy, problemes i pistes que els conduiran de dret al culpable.


Jordi Sierra i Fabra (Barcelona26 de juliol de 1947) és un escriptor català.
Les primeres incursions literàries de Jordi Sierra i Fabra comencen amb vuit anys. Amb dotze ja havia escrit la primera novel·la llarga, de 500 pàgines. Resulta conegut especialment per la seva obra en el camp de la literatura infantil i juvenil, escrita tant en català com en castellà. Autor d'una obra ingent (gairebé 400 títols),[1] ha estat traduït a 25 idiomes, ha venut milions d'exemplars dels seus llibres, col·lecciona premis literaris (Columna Jove, Vaixell de Vapor, Gran Angular, Ateneo de Sevilla, fins a un total de més de 30, sumant-hi català i castellà) i figura en els programes escolars a CatalunyaEspanya i Amèrica Llatina.
http://prezi.com/pn9zblvix1cr/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share
"EL COLOR DE LA SORRA" d´ Elena O'Callaghan i Duch,


A l’Abdul·là li agrada que li expliquin històries, llegir i jugar. Però el que li agrada més és fer dibuixos a la sorra. Des de la seva mirada innocent, aquest nen explica el drama del seu poble, sense gairebé adonar-se’n.
És la tragèdia de tots aquells que es veuen forçats a viure en camps de refugiats.





Va néixer a Barcelona (Espanya). És mestra, llicenciada en Filologia catalana, i en Filosofia i Ciències de l'Educació. Ha estat professora de llengua i literatura, i editora i directora de col·leccions de literatura juvenil. Com a escriptora ha conreat diversos gèneres i publicat uns cinquanta llibres, alguns d'ells traduïts a altres llengües, Té en el seu haver premis com "el Vaixell de Vapor" o el "Premi Lletres de l'Associació d'Amics de les Lletres i de les Arts, i ha estat reconeguda internacionalment en diverses ocasions (White Raven de la Biblioteca Internacional de la Joventut de Munic; i Llista d'Honor de l'IBBY). D'ella l'editorial Edelvives ha publicat "El color de la sorra". El 2009, la CCEI ha atorgat Premi al millor llibre infantil i juvenil a l'editorial Edelvives, per la publicació de la seva obra "Al lluny Menkaura".



Els Clubs de Lectura Infantil de la Pobla de Mafumet comentarem aquestes lectures el divendres 7 d´agost a les 17:45 el 1r grup i a les 18:45 el segon grup. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada